Ефектът се обуславя от начина на живот на пациента, неговата активност в ежеднвевието, спорт, приема на течности, както и от активността на определен ензим в организма, който разгражда хиалуроновата киселина, което е индивидуално за всеки.

Предварителна подготовка не е необходима.

След инжектиране на филъри е задължително пациентите да приложат следните грижи:
– да се ограничат до минимум посещенията на солариум, които могат да причинят по-бързото резорбиране на продуктапрез първата седмица от процедурата;
– тъй като хиалуроновата киселина е хидрофилна е препоръчително да се увеличи приема на вода няколко дни след процедурата
– да не се масажира областта, която е третирана
– да не се поставя грим няколко часа след процедурата.

В по-голяма част от случаите, дермалните  резорбируеми филъри се приемат добре от пациента. Много рядко могат да се появят нежелани ефекти като оток на кожата , хематом, алергична реакция, като тези симптоми отзвучават до няколко дни. При Revanesse, няма остатъчен протеин в състава на гела, което автоматично изключва поява на алергична реакция. Ако филърът не се използва правилно, има риск от некрозиране на определени участъци от кожата.

Противопоказния:
– общи заболявания, които са в период на обостряне;
– инфектиране в областта на третиране;
– бременност;

-автоимунно заболяване ;

Глабеларната гънка, околоочният контур, лицевия обем, скулите, назолабиалните гънки, устните, марионетните линии, радиерните бръчки над горната устна. Прилагат се филърите и за оформяне на брадичката, оформяне на носа.

Ако използваният филър е с хиалуронова киселина и не Ви харесва, той може да се разгради със специален ензимен продукт – хиалуронидаза . 

Успешната процедура е тази,  при която пациента е удовлетворен напълно. Разбира се, винаги наблюдаваме симетричността, на третираната област. Ефектът се допълва, когато третираната зона е мека (гладка) и не съдържа уплътнения. Възможно е да се появят са леки странични ефекти като зачервяване, лек хематом, но те отзвучават до 2-3 дни.

Третирането трябва да се извърши от дерматолог, хирург, естетичен лекар. 
Това са процедури, които трябва да бъдат направени от високо квалифицирани лекари и по никакъв повод да не се извършват от терапевт, козметик или друг специалист в козметичния салон.

Възможно е, филърите да прикрият белезите от акне, само в случай, че те са атрофични (вдлъбнати) и пациентът е в дългосрочна ремисия на симптомите на акне. Важно е да се отбележи, че белезите не могат да бъдат отстранени перманентно. Нужно е да се инжектира филър на всеки 6-8 месеца, но въпреки това заличаването на белезите не винаги е пълно. 
Филърите не са средство за терапия на акне.